Gyllene minuter ökar Malmös gulddrömmar

Malmö tog på fredagskvällen emot Djurgården på Swedbank Stadion, och det var ett livsviktigt möte för det hemmastarka hemmalaget, där man vid vinst skulle kliva upp i serieledning. Men vid förlust skulle man tappa otroligt viktig mark i tabellen, där även Häcken, Elfsborg och AIK slåss om guldet.

Men det gick bra för Malmö, som efter 22 minuters spel tog ledningen på ett stämningsfullt Swedbank Stadion, där det var Simon Thern som bjöd på en riktig delikatess. Vid utkanten av straffområdet tog spelaren ett avslut, som flög över målvakten Kenneth Höie och in i nätmaskorna.

Glädjen blev dock kortvarig för endast minuter senare kvitterade gästerna till 1-1. Efter en bökig situation inne i Malmös straffområde nickade Pontus Jansson oturligt ner bollen till Peter Nymann till höger om målet. Mot en utrusande Johan Dahlin sköt norrmannen ett hårt avslut längst marken och in vid den närmaste stolpen. Efter Djurgårdens kvittering följdes lagen åt till halvtidsvilan, med bra chanser men samtidigt inga fler mål.

Malmö skulle dock få in bollen i den andra halvleken, när Tokelo Rantie bjöd på en riktig show och fintade bort djurgårdsförsvararna innan han avslutade mot Kenneth Höie. Djurgårdens målvakt räddade visserligen, men bollen flög rakt ut till Markus Halsti som direkt klippte till och fick se sitt första mål för säsongen i Allsvenskan åka in i nätet.

Endast minuter senare skulle skåningarna få fira igen, när Simon Thern spelar upp bollen till Daniel Larsson, som i sin tur spelade snett bakåt till Hamad, som enkelt skickade den förbi målvakten. Djurgården försökte därefter att flytta upp laget för en reducering, men hemmalaget stod emot bra matchen ut och vann med 3-1.

I och med vinsten tar Malmö FF över serieledningen och skickar signaler till övriga konkurrenter, som dock har en match mindre spelade.