Hamburg tog viktig bortaseger mot Augsburg

Hamburger SV hade chansen att gå upp på en fjärdeplats i Bundesliga efter de tre topplagen Bayern München, Eintracht Frankfurt och Schalke 04. Vid seger borta mot bottenlaget Augsburg skulle Rafael van der Vaart och hans lagkamrater klättra upp till en tillfällig Champions League-kvalplats.

Det började också bra för bortalaget när sydkoreanen Heung Min Son satte ledningsmålet redan efter tretton minuters spel, när yttermittfältaren fick en passning av anfallaren Artjoms Rudnevs och lyckades överlista Simon Jentzsch i hemmamålet.

Hamburg drabbades senare av tre varningar inom loppet av en kvart men 0-1 stod sig till pausvilan och Rudnevs kunde sedan avgöra matchen med sitt 2-0-mål efter 63 minuter, framspelad av van der Vaart. Jentzsch fick återigen hämta bollen ur nätet, men efter detta lyckades han freda sitt mål och matchen slutade sedermera 2-0 till Hamburg.

Det innebär att de nu klättrar upp som fyra i Bundesliga, dock med en match mer spelad än toppkonkurrenterna. Under lördagen är ytterligare tio lag i spel och det är mycket möjligt att något eller några av dessa tar sig förbi Hamburg vid en eventuell seger.