Glödhet kamp – när Malaga vände

Om man sökte underhållning, så var kvällens CL-möte mellan Malaga och Porto redigt godis. Matchen höll en ibirisk kampkänsla, under samtliga 90 minuter. Lagen hade en extra glöd i varje kampsituation på mitten. Detta gjorde matchen väldigt laddad och het. Frisparkar på mittplan var en vanlig syn, då båda lagen ville vinna bollen rätt högt upp i banan.

Malaga var dock lite vassare när man hade bollen inom laget. Detta gjorde att man skapade flera farliga lägen, och kunde via detta ta ledningen. Den hett eftertraktade Isco, höll i och höll i ännu mer, tills han till slut drog iväg ett riktigt drömskott. 1-0 var ett faktum strax innan halvitdvilan. Isco var i övrigt inblandad i allt Malaga skapade framåt.

Andra halvlek blev ännu grinigare än första. Portos spel var fortsatt väldigt rakt. Man sökte ständigt Martinez, som hela tiden ryckte i djupled. Malaga var dock stenhårda i defensiven och släppte inte igenom bollar och likaså spelare. Spanjorerna visade en enorm styrka. När Isco sedan fortsatte med sin kreativa spelstil, så kom till slut ännu ett mål. Nyinbytte Roque Santa Cruz nickade in en hörna i sista fjärdedelen av matchen. 2-0 såg rätt stabilt ut, då Malaga var rena väggen bakåt. Visst hade Porto ett par heta lägen. Martinez var het och kunde med lite tur möjligen tråckla dit ett mål. Men idag var det helt enkelt Malagas dag.