Bayern München vidare på bortamålsregeln

Efter att Bayern München vunnit med 3-1 mot Arsenal på Emirates Stadium i den första åttondelsfinalen var Londonklubben tvungna att göra minst tre mål på Allianz Arena i returen för att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League.

Tyskarna saknade både Bastian Schweinsteiger och Jerome Boateng på grund av avstängningar medan Franck Ribéry var indisponibel på grund av skada. Gunners fick klara sig utan Lukas Podolski, Jack Wilshere och Bacary Sagna som alla var skadade.

Matchen började lovande för engelsmännen, som tog ledningen redan efter tre minuters spel. Tomas Rosicky hittade ut till Theo Walcott i den högra delen av straffområdet, och Walcott slog bollen hårt längs marken mot Oliver Giroud som stod rakt framför mål och enkelt kunde styra in bollen i nättaket bakom Manuel Neuer.

Bayern, anförda av mittfältsgiganten Toni Kroos, startade sin jakt på kvittering men saknade de riktigt heta målchanserna. Kroos själv och Luiz Gustavo hade varsin halvchans men Lukasz Fabianski höll tätt mellan stolparna och Arsenal fick med sig 1-0 in till halvtidsvilan.

I mitten av andra halvlek kom den första riktigt heta målchansen för hemmalaget när Thomas Müller klackade fram en perfekt passning i djupled till Arjen Robben som löpte sig fri. Carl Jenkinson jobbade dock hemåt väldigt bra och bidrog till att Robbens avslut gick rakt på Fabianski som styrde ut bollen till hörna.

Med knappa tjugo minuter kvar gjorde Arsene Wenger ett dubbelbyte i jakten på de två mål som skulle ta Arsenal vidare till kvartsfinal. Gervinho och Alex Oxlade-Chamberlain byttes in på bekostnad av Aaron Ramsey och Theo Walcott.

Några minuter senare fick Gervinho en jättechans att utöka ledningen till 2-0 för Arsenal, när han vände runt i straffområdet och fick se sitt avslut långsamt rulla utanför den högra stolpen från nära avstånd. Arsenal skulle dock med sig ett 2-0-mål in i slutminuterna.

Santi Cazorla slog en utåtskruvad hörna och Laurient Koscielny kom först till bollen och lyckades få in bollen bakom Neuer med en välplacerad nick nere vid stolproten. Därefter blev det lite kalabalik eftersom Arsenal-spelarna snabbt ville få med sig bollen till mittlinjen medan Neuer gjorde allt för att fördröja spelet genom att hålla i bollen.

Arsenal jagade sedan desperat efter det mål som skulle ta dem vidare till kvartsfinal, men Bayern lyckades hålla undan och ta sig vidare till kvartsfinal tack vare fler gjorda bortamål. Dubbelmötet slutade 3-3 sammanlagt.

Lottningen till kvartsfinalerna äger rum på fredag förmiddag och där kan alla lag ställas mot varandra.