Gattuso: ’Milan ska gå i Barcelonas fotspår’

Gennaro Gattuso säger inför det heta Champions League-mötet på San Siro, att AC Milan är på väg att följa vägen som Champions League-motståndarna Barcelona tagit, genom att investera i unga spelare för att tids nog nå framgång.

Mittfältsveteranen som spelade på San Siro i 13 år innan han flyttade till schweiziska Sion under sommaren, tror att hans gamla klubb är i samma situation Barca befann sig i vid sekelskiftet.

”De [Barcelona] har avslutat en dramatisk förändring och nu vill alla kopiera deras fotboll och deras arbete med sitt juniorlag. Allt började med Cruyff och det har nu tagit fart,” säger Gattuso till spanska Mundo Deportivo.

”Om Milan tar samma riktning? Ja, det är vägen att följa när det inte finns några pengar, som är fallet i Milan.

Mittfältaren var också snabb att belysa hur Barcelonas tålamod och investeringar i ungdomen var kärnan till deras framgång – något han vill att Milan ska försöka kopiera.

Intagandet av ungdomarna sker inte över en dag. Det tar tid. Och tålamod. Som de haft i Barcelona. Jag minns 2000 när vi vann på Camp Nou med mål från Coco och Bierhoff, och deras fasn klagade för att laget inte var konkurrenskraftigt och Real Madrid vann titlarna.”

Nu har den melodin ändrats. Detta är vad som kan hända med Milan. Efter 25 år av framgång, måste de vänta två eller tre för att återgå till toppen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply