Galet kryss i turkiska toppderbyt

Serieledande Fenerbahce tog emot jagande lokalrivalen Besiktas i ett hett Istanbul-derby. Eller hett är kanske en underdrift, då det blev hela sex mål och två röda kort under matchen.

Matchens första mål gjordes av bortalaget genom Olcay Sahan redan i den nionde minuten.

Det skulle dock inte ta lång tid innan Fenerbache replikerade, då nyförvärvet Emmanuel Emenike kvitterade endast tre minuter senare.

Efter en halvtimmes spel skulle Fenerbahce få ett ordentligt bakslag. Mittfältsdynamon Raul Meireles drog på sig ett direkt rött kort, och hemmalaget fick nu spela med ttio man.

Då svarade man på bästa sätt. Moussa Sow stänkte dit 2-1 i den 37:e minuetn, och Fenerbahce hade vänt matchen.

Hugo Almeida ville dock annorlunda. I den 43:e minuetn gjorde han kvitteringsmålet för Besiktas, och endast två minuter senare hade han vänt matchen till bortalagets favör.

I den andra halvleken skulle Besiktas få syna det röda kortet då Necip Uysal dragit på sig en andra varning i den 69:e minuten.

Dramatiken var inte över där. I den 83:e minuten kvitterade Dirk Kuyt, och 3-3 blev slutresultatet.

Båda lagen hade förstås hoppats på tre poäng, men alla som följde matchen var nog nöjda med underhållningen som var av mycket god kvalitet.