Galen slutforcering gav Milan poäng

Efter en jämn inledning de första 10 minutrarna, så höjdes förväntningarna på matchen. Bologna var väldigt aggresiva och stod upp väl. Då kom käftsmällen från ingenstans. Andrea Poli fick med sig en boll på fri yta och placerade in 1-0. Detta skedde runt tolfte minuten och en del luft gick ur Bologna. Milan fick en extra energi ingjuten i benen, men laget hade det fortsatt svårt med lugnet i passningarna.

Bologna var inte helt ofarliga och stack upp med ett par halvchanser då och då. Matchen var därmed väldigt böljande och svängig. Stundtals överglänsdes den t.o.m. av riktigt hårt spel. Detta var något som gynnade hemmalaget som vann mycket bollar på matchbilden.

Visst skulle Bologna även få med ett mål innan paus. Diego Laxalt blev frispelad och gjorde inga misstag. 1-1 var inte helt orättvist vid detta tillfälle.

I andra tog Milan över spelet. Man kontollerade bollen inom laget och hade längre anfall. Bologna i sin tur satsade på kontringar, som visade sig vara effektivt. David Laxalt visade nosen av en måltjuv när han nådde högst på ett inlägg. 2-1 och Milan blev lite skakat.

Bologna fortsatte att kontra livsfarligt. Man kom runt på kanten och Cristaldo skarvade vackert in 3-1.

Milan var på väg mot en förlust, sen så bara blixtrade det till i slutminuterna. Robinho kunde skicka in bollen i öppet mål efter en kaosartad situation i straffområdet. Sedan så skickade Abate in en boll som log löst efter en frispark. 3-3 och Milan gick även för ett segermål, men det kom aldrig.