Full pott för Shakhtar hemma mot Chelsea

Kvällens möte i Champions League mellan Shakhtar Donetsk och Chelsea urartade sig inte alls på det sätt som en majoritet av publiken hade förväntat sig. Efter bara 3 minuter så satte farfar löständerna i halsen, när Alex Teixeira satte Shakhtars första strut för kvällen. Ett enkelt uppspel och ett kliniskt avslut inne i Chelseas straffområde, gjorde situationen ostoppbar för Terrys backlinje. Man hann kort och gott inte med.
Men matchen fortsatte och Di Mateos mannar slog nu på totaloffensiven. Man jagade efter mål likt lejon efter antilopkött, medan Shakhtar-spelarna mest stod som beskådande buskar på savannen, stirrandes på de jagande lejonen. Men trots det så fick de lämna planen hungriga och drömma vidare till nästa halvlek.

När den andra halvleken sedan rullade igång så var Chelseas ”Eye of the tiger-instinkt” tillbaka och deras lejonögon lyste rött. Men nästan lika fort som tidigare så slog det om för dem, och de stora lejonen förvandlades nu till små kattungar. Och om farfar svalde löständerna vid det senaste målet så kom nog hjärtattacken nu. För på nästan samma sätt som under det första målet så kom nu även Shakhtars andra för kvällen. Luiz Adriano satte fart från mitten och hittade en löpandes Fernandinho i Chelseas straffområde, som enkelt kunde peta in 2-0 för hemmalaget.
Men ännu var matchen inte slut och lejonen från London fortsatte jaga, och till sist så lönade det sig. Tyvärr så kom det för sent, men ett mål blev det i alla fall. På ett fifa-liknande sätt så bröt sig Ivanovic sig in i boxen där han passade snett till Oscar som fick en fot på bollen, som rullar in i målet.
Men närmre än så blev det inte för de regerande mästarna, och matchen slutade till sist 2-1 till Shakhtar.