Freiburg pressades men vann mot Nürnberg

Det var ett Freiburg med bara en vinst den här säsongen som tog emot Nürnberg på Mage Solar Stadion. Dagens gäster var Nürnberg som precis som hemmalaget befinner sig i mitten av Bundesligas tabell, vilket gjorde den här matchen extra viktig för att undvika att eventuellt dras in av bottenlagen.

Hemmalaget skulle dock visa sig bli det bättre laget den här dagen, när det visserligen bjöds på en mycket fotbollsglad halvtimme inledningsvis, där bland annat Jendrisek nickade i virket för Freiburg. Hemmalaget skulle dock få jubla, när man tog ledningen efter 36 minuters spel. på en frisparkssituation hamnar bollen ute hos Jendrisek, som slår ett inlägg till Makiadi som från en meters håll inte kan missa det tomma målet.

I den andra halvleken lyfte gästande Nürnberg upp spelet och pressade ett försvarande Freiburg halvleken igenom, men bollen ville inte in för gästerna som var det klart bättre laget – och istället stängde hemnmalaget butiken på tilläggstid. Efter att Freiburg fixat en straff på tilläggstid skickade Daniel Caligiuri in 2-0 bakom Nürnbergs målvakt, som skulle få hämta ut bollen från nätet ytterligare en gång innan matchen var slut.

För tätt där på var det dags igenom för hemmalaget, när Marco Terrazzino skickade in 3-0 bakom Nürnbergs målvakt. Matchen slutade 3-0 till Freiburg, vilket dock inte speglade matchbilden som vart betydligt jämnare. Men det är poängen som räknas och Freiburg klättrar i och med vinsten upp till en tionde-plats i Bundesliga.