Uppgifter: Rio Mavuba nära Serie A

Rio Mavuba skall, enligt italienska medier, vara nära en övergång till AS Roma.

Romas tränare Rudi Garcia vill stärka upp det centrala mittfältet och siktar nu in sig på sin tidigare adept från sin tid i Lille, Rio Mavuba.

Den Angola-födde Rio Mavuba kom till Lille ifrån spanska Villarreal sommaren 2008. Sen dess har 31-åringen varit gjuten i den defensiva mittfältsrollen hos Lille. Men nu pekar allting på att Mavuba lämnar den franska klubben när säsongen är över.

Kontraktet löper ut

Mavubas kontrakt med Lille löper ut efter säsongen och ännu är ingen överenskommelse om en förlängning nådd. Roma har tidigare rapporterats vara intresserade av Mavuba och nu kommer nya uppgifter gällande spelarens koppling med huvudstadsklubben.

Il Messaggero uppger att Mavubas agent har synts till på Romas träningsanläggning Trigoria och den hårt jobbande fransmannen sägs vara angelägen om att återförenas med Rudi Garcia.

Om övergången blir av så får Mavuba, som har 13 landskamper för Frankrike på meritlistan, tampas mot bland andra Kevin StrootmanDaniele de Rossi, Radja Nainggolan och Miralem Pjanic om de centrala mittfältspositionerna i Roma.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply