Zlatan byttes in – när PSG vann Le Classique

Det hade gått 7 långa veckor sedan Zlatan Ibrahimovic senast spelade en fotbollsmatch, men idag fick han äntligen sin comeback när han byttes in i den 65′ minuten för sitt PSG mot Marseille i Le Classique.

Olympique Marseille startade faktiskt rivalmötet starkast och hade också matchens första chans när Gignac nickade en hörna i ribban. Sedan följde flera chanser för det sydfranska laget som faktiskt inte lyckades göra mål på hela matchen, mycket för att man hade svårt att fatta de avgörande besluten – som i vilket ögonblick man ska skjuta till exempel.

Istället så var det Paris Saint Germain som skulle bryta dödläget i den 38′ minuten genom Lucas, efter fint förarbete innehållande bland andra Edinson Cavani, som skulle vara högst delaktig även i det andra målet. Som sagt så fick Zlatan chansen igen och det var just han som drog igång anfallet som ledde till 2-0-målet med en fin passning till Serge Aurier som slog ett perfekt inlägg till Cavani, som bara hade att skarva in den i mål bakom en chanslös Steve Mandanda. 

I och med segern idag så skiljer det nu bara en poäng mellan PSG och Marseille, som fortfarande leder Ligue 1.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply