Uppgifter: Yohan Cabaye nära en återkomst till Premier League

Fransmannen nära Crystal Palace

Yohan Cabaye hade Alan Pardew som manager i Newcastle men den sistnämnde fick sparken och är numera tränare för konkurrenterna Crystal Palace. Engelska medier rapporterar nu att duon är oerhört nära en återförening i Premier League.

Yohan Cabaye fostrades under sin ungdom i franska Lille och flyttades upp till A-laget redan som 18-åring. Den centrale mittfältaren hade sju fina säsonger i Ligue 1-klubben innan flyttlasset bar av till Premier League och Newcastle 2011. Fransmannen blev en publikfavorit på St James’ Park tack vare sin stora arbetskapacitet och han spelade hela 93 matcher, alla tävlingar inkluderade, under sina drygt tre år i klubben.

Därefter värvades Cabaye av giganterna PSG, där det gått tyngre. Mittfältaren har haft svårt att ta plats i det stjärntäta franska topplaget och har oftast fått titta på från bänken när Marco Verratti, Thiago Motta och Blaise Matuidi har härskat i mittens rike. Under våren har Cabaye ryktats vara påväg bort och enligt engelska medier kan en ny klubbadress bli klar redan idag.

Läkarundersökning senare idag

Flera engelska källor, så som Sky Sports och The Guardian, rapporterar idag att 29-åringen bara är detaljer ifrån att bli en Crystal Palace-spelare.

Tidningarna uppger att PSG och Crystal Palace ska vara överens om en övergångssumma för Cabaye, som sägs ligga på 10 miljoner pund som kan bli 12.5 miljoner pund i form av ett antal bonusar och klausuler.

Enligt Sky Sports så ska Cabaye vara på plats i London för att slutförhandla och senare under dagen även genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Tackade nej till Roma och Atletico Madrid

Yohan Cabaye har tidigare lockat till sig intresse från bland andra West Ham och även storklubbarna Roma och Atletico Madrid, som hade kunnat erbjuda den franske landslagsspelaren spel i Champions League. Men allting talar nu för att han återförenas med sin förre manager Alan Pardew och med den här potentiella värvningen menar Crystal Palace allvar i sin satsning mot att bli ett etablerat lag på den övre halvan i Premier League.

Crystal Palace jagar också Ashley Williams (Swansea) och Charlie Austin (QPR).

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply