Uppgifter: Valbuena återvänder till Ligue 1

Mathieu Valbuena nära Olympique Lyon

Enligt flera franska medier är Mathieu Valbuena nära att återvända hem till Frankrike för spel i Lyon.

2014 lämnade Mathieu Valbuena Marseille efter åtta år i klubben för att skriva på för Dynamo Moskva i den ryska högstaligan. Det blev dock ingen större succé för fransmannen som nu ser ut att vara på väg tillbaka till Ligue 1.

Under måndagsmorgonen skriver L’Equipe att spelaren återvänder till hemlandet, något även klubbens president Jean Michel Aulas bekräftade när tidningen kontaktade honom.

– Mathieu Valbuena godkände en flytt och har berättat det för sin agent. Vi har även accepterat Dynamo Moskvas krav och för tillfället håller vi på att förhandla om när vi ska göra de olika betalningarna för transfersumman.

Överens om ett kontrakt

Enligt L’Equipe ska Lyon och Valbuena själv redan vara överens om ett kontrakt som sträcker sig över de tre kommande säsongerna. Olympique Marseille sägs betala cirka 5 miljoner euro för spelaren som hunnit bli 30 år.

Innan fransmannen lämnade Marseille förra sommaren var det många klubbar i Europa som var intresserade att köpa loss honom. Atlético Madrid var en av klubbarna som ska ha visat intresse för Valbuena men istället valde han en flytt till ryska Premier League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply