Uppgifter: Klopp nobbar fransk storklubb

Marseille inget alternativ för Jürgen Klopp

Jürgen Klopp gjorde många Dortmund-supportrar besvikna när han i slutet av förra säsongen valde att lägga taktiktavlan på hyllan. Den tyske demontränaren har sedan dess ryktats vara på väg till ett antal olika klubbar och senast i raden att visa intresse för Klopp var Marseille, som enligt tränarens agent nu får leta vidare efter ett nytt namn.

Jürgen Klopp hade sju framgångsrika år i Borussia Dortmund innan han för ett par månader sen valde att kliva av sitt uppdrag i den tyska klubben. Med två ligaguld och en andraplats i Champions League på näthinnan ansåg Klopp att motivationen hade tagit slut och att det som behövdes var ett break från fotbollen.

Men det har inte hindrat tysken från att kopplas ihop med flera europeiska klubbar, där framförallt Liverpool har varit en av de mer framträdande klubbarna i diskussionen. Under gårdagen florerade uppgifter som menade att ett franskt lag visat ett stort intresse för Klopp och tränarens agent har nu gått ut i media och kommenterat de färska ryktena.

”För tidigt för Jürgen”

Klopps agent heter Marc Kosicke och i en intervju med tyska Bild säger han att 48-åringen tackat nej till ett erbjudande från en Ligue 1-klubb.
– Det är helt sant att Klopp har nobbat Marseille.

– Olympique Marseille var väldigt intresserade av att locka honom till Frankrike, men det är för tidigt för Jürgen att återvända till fotbollen.

Med Klopp ute ur bilden riktar nu Marseille in sig på två andra namn, nämligen före detta storstjärnan, Zinedine Zidane, och Eric Gerets.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply