Straffar och utvisningar när PSG vann

Det var en otroligt viktig match som spelades i Ligue 1 på lördagseftermiddagen. Paris Saint-Germain tog emot Bordeaux i ett riktigt toppmöte på Parc de Princes. En svår uppgift för PSG som inlett säsongen tveksamt och som dessutom till den här matchen fick klara sig utan skadade Zlatan Ibrahimovic samt avstängda Edinson Cavani. En liten anfallskris.

Matchen bjöd på kamp och slit och det resulterade bland annat i två utvisningar i den första halvleken. Först ut var Paris Saint-Germains Gregory van der Wiel som kom helt fel in i en situation och delade ut ett par dobbar på Bordeaux-spelare, och fick därmed lämna planen efter 28 minuters spel. Och nio minuter senare var det Bordeauxs tur att syna det röda kortet, när André Poko drog ner PSG-spelare på egen planhalva.

Den efterföljande frisparken slogs i stolpen av mittbacken David Luiz, men precis innan halvtidsvilan skulle matchens första mål komma. Marco Verratti drogs ner i straffområdet och Lucas tog hand om hemmalagets straff, som placerades distinkt i det högra hörnet.

I den andra halvleken kom matchens andra straff och det var på nytt PSG som fick chansen från elva meter. Den här gången var det Lucas själv som fixade straffen och precis som i den första halvleken, tog brasilianaren hand om straffsparken med lyckat resultat.

Slutresultatet fastställdes i den 81:a matchminuten av Ezequiel Lavezzi. På fin framspelning av Blaise Matuidi kunde argentinaren styra in bollen, via Bordeaux-spelare, in i mål. Hans första mål den här säsongen för de regerande Ligue 1-mästarna. Matchen slutade 3-0 till PSG.