Real vann El Clásico komfortabelt

Inför lördagens El Clásico mellan Real Madrid och Barcelona handlade det mesta om Luis Suárez, som var tillbaka i hetluften igen efter sin fyra månader långa avstängning i samband med bettet på Giorgio Chiellini i sommarens VM-slutspel.

Till en början var det dock anfallskollegan Neymar som stal rubrikerna när brassen gav gästande Barcelona ledningen redan efter tre minuters spel. Han fick en crossboll från just Suárez innan han vek in från vänster och placerade in 0-1 lågt vid den bortre stolpen.

Real Madrid vägrade dock att låta sig nedslås av det tidiga debaclet och satte direkt in en rejäl press i jakten på en kvittering. Allra närmast var Karim Benzema som nickade i ribban. Dessförinnan hade fransmannen hunnit med att missa ett friläge mot Claudio Bravo när han lyfte bollen tätt utanför stolpen.

Iker Casillas höll därefter kvar hemmalaget i matchen med en parad i absolut världsklass när Lionel Messi bara skulle slå in bollen i öppet mål från nära håll. Några minuter senare blev det straff till Real Madrid, när Gerard Piqué stoppade ett inspel från Marcelo med handen.

Cristiano Ronaldo klev fram och kvitterade till 1-1 från straffpunkten när han satte bollen lågt till höger. Det var Barcelonas första insläppta ligamål för säsongen och det dröjde 755 minuter innan det kom. 1-1 stod sig också fram till halvtidsvilan.

Det tog bara några minuter av andra halvlek innan Real hade vänt på underläget och tagit ledningen i matchen. Toni Kroos slog hörnan, Pepé fick gå upp helt fri i luften och nicka in 2-1 bakom en chanslös Bravo.

Hemmalaget ökade på till 3-1 efter en knapp timme när det brast i kommunikationen mellan Javier Mascherano och Andrés Iniesta. Isco snodde åt sig bollen och spelade fram till Ronaldo, som passade vidare till James Rodriguez. Colombianen hittade i sin tur fram med ett instick till Benzema, som rullade in 3-1 via stolpen.

Efter det målet var Barcelona aldrig riktigt nära att reducera till 3-2 och därmed skapa en nerv i matchens slutskede. Real kunde – och borde – kontrat in både ett och två mål till, men skärpan fanns inte riktigt där. Huvudstadslaget fick nöja sig med en 3-1-seger.

Resultatet innebär att det nu bara skiljer en poäng mellan lagen i toppen av La Liga till Barcelonas fördel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply