Sent avgörande när PSG besegrade Metz

Metz var inför den här matchen obesegrade på hemmaplan den här säsongen, men de fick en riktig mardrömsstart. Hemmalaget slarvade direkt vilket gav argentinaren Javier Pastore ett bra läge. Målvakten slängde sig framför fötterna på mittfältaren, som dock lyckades få en fot på bollen och chippa in 1-0 i den 9:e minuten.

Det blev heller inte bättre för Metz. Sju minuter senare fick PSG en frispark som Lavezzi la in i straffområdet. En riktigt bra frispark som Gaetan Bussmann oturligt nog knäade in i eget mål. Redan efter 16 minuter ledde bortalaget med 2-0.

Resten av den första halvleken var ganska händelselös. PSG styrde spelet och hade mycket bollinnehav, men skapade inga heta chanser. Att Paris ägde mest boll gav heller inte Metz många möjligheter, som fick rikta in sig på inlägg. När domaren blåste för pausvila så ledde PSG med 2-0.

I den första halvleken fick Metz en mardrömsstart, men i den andra fick de en drömstart. Redan efter fyra minuter fälldes Sergei Krivets i straffområdet och fick straff. Modibo Maïga tog vara på den och reducerade. Endast tre minuter senare studsade bollen upp på Gregory van der Wiels hand och det blev straff igen! Maïga tog den igen och Maïga satte den. Helt plötsligt stod det 2-2.

Efter kvitteringen låg PSG på rejält för att få in ett ledningsmål, men hemmalaget försvarade sig bra vilket gjorde att bortalaget inte fick många chanser. Metz stack upp lite nu och då, men de hade också svårt att skapa heta chanser.

Tillslut kom ledningsmålet för PSG. Zlatan fick ett bra läge men Carrasso i Metz-målet räddade. Returen gick dock rakt till Lavezzi som enkelt kunde stöts in 3-2 i den 84:e minuten. Det dröjde länge att avgöra, men PSG vann också matchen med just 3-2.

Paris går upp i serieledning i och med denna seger. Dock har Marseille spelat en match mindre, och om de vinner på söndag så återtar de serieledningen. För Metz del så var det här faktiskt deras första hemmaförlust för säsongen och ligger på en komfortabel 9:onde plats i Ligue 1.