Öppnade för MLS – nu sågas Neymar

Öppnade för MLS - nu sågas Neymar

I slutet av förra veckan öppnade Neymar för att flytta till MLS i slutet av sin karriär. Nu uttalar sig ligans kommisarie Don Garber och sågar brassestjärnan.

Neymar, 30, har kontrakt med Paris Saint-Germain till och med sommaren 2025. Han har dock spekulerat en hel del kring framtiden och i slutet av förra veckan öppnade han för att flytta till amerikanska MLS när karriären lider mot sitt slut.

– Jag vet inte om jag kommer att spela i Brasilien. Jag känner lite tvivel kring det, men jag skulle älska att spela i USA. Jag skulle älska att spela där åtminstone en säsong. För det första är säsongen kortare, så jag skulle få tre månaders semester, sa Neymar då skämtsamt i podcasten Fenomeno.

Nu svarar MLS-kommisarien Don Garber och menar att man inte är intresserade av att ha superstjärnan i sin liga. Detta i en intervju med ESPN.

– Vi behöver inte ta hit en stjärna som är i slutet av sin karriär för att spela sina sista år här. Om de inte kommer hit och respekterar ligan och fansen så vill vi inte ha dem här i MLS.

Vidare nämner Garber svenske Zlatan Ibrahimovic och menar att man inte pratade om att svensken flyttade från MLS till Serie A för att lägga skorna på hyllan.

– När Zlatan Ibrahimovic lämnade MLS sa ingen att han flyttade till Italien för att pensionera sig, det kändes som en förolämpning för mig. Om Zlatan kommit till oss i samma ålder som när han återvände till Milan, då hade det varit för att pensionera sig. Han jobbade väldigt hårt i MLS och gör det även nu i Serie A. Jag vet inte riktigt varför man ser på våra ligor på olika sätt, men det är så det är, avslutar Garber.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply