Officiellt: Thiago Silva förlänger kontraktet med Paris Saint-Germain

Officiellt: Thiago Silva förlänger kontraktet med Paris Saint-Germain

Thiago Silva stannar i PSG ytterligare tre år

Två dagar innan julafton bekräftar den franska huvudstadsklubben att man förlängt kontraktet med den brasilianske försvararen till och med sommaren 2020.

Thiago Silvas tidigare kontrakt sträckte sig till och med sommaren 2017 med en obligatorisk förlängning med ett år om klubben kvalificerade sig för nästa säsongs upplaga av UEFA Champions League. Många trodde att spelaren endast skulle stanna till sommaren, alternativ till och med 2018 men på torsdagseftermiddagen offentliggör man överenskommelsen, Thiago Silva förlänger med PSG till 2020. På klubbens hemsida bekräftar man det hela och spelaren som anslöt till PSG i juli 2012 var själv väldigt glad över förlängningen.

– Jag är otroligt nöjd över att förlänga mitt kontrakt med Paris Saint-Germain. Jag är i en väldigt fin klubb där jag känner att jag hör hemma och är stolt över att bära kaptensbindeln. Laget har under de senaste åren vunnit allt som går att vinna bland de inhemska turneringarna samtidigt som vi vunnit respekt runt om i Europa tack vare matcherna i Champions League. Vi har fortfarande flera väldigt stora drömmar att uppfylla och jag är övertygad om att vi kommer göra det tillsammans med våra fans, säger brasilianaren.

Thiago Silva har blivit utsedd till Ligue 1:s bästa mittback de fyra senaste säsongerna och har även blivit uttagen till FIFAs världselva 2013, 2014 och 2015. Den brasilianske landslagsmannen har totalt vunnit 11 titlar i PSG och 32-åringen har även gjort 60 landskamper för Brasilien.

Thiago Silva är en av de bästa försvarsspelarna på FIFA 17.

Kunde lämnat i vinter

Brassens framtid på Parc des Princes var tidigare osäker, detta speciellt efter att agenten Paulo Tonietto uttalat sig.

– Jag säger som det är, det är normalt att en spelare som Thiago gillas av många, men jag har inte pratat något med Juventus. Jag har fått in flera erbjudanden på Thiago, men inte från Italien, sa agenten som tidigare kommenterade en förlängning med PSG:

– Vi har inte haft ämnet uppe ännu. Vi kommer prata om det i december och se över situationen om vi kommer förlänga eller titta på andra alternativ. Mycket beror på vilket bud PSG kommer att erbjuda, avslutade han då.

Thiago Silvas lön i PSG uppgår till 200.000 euro i veckan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply