Unai Emery: “Vi lär oss att spela utan Ibrahimovic”

Unai Emery: "Vi lär oss att spela utan Ibrahimovic"

Svensken gjorde enormt avtryck i klubben

Den nye Paris Saint-Germain-tränaren Unai Emery medger efter en tuff inledning på säsongen att laget fortfarande håller på att acklimatisera sig efter förlusten av den effektive anfallaren Zlatan Ibrahimovic och hur de skall spela utan svensken.

Paris Saint-Germain har haft en tuff inledning på säsongen. Efter 14 spelade omgångar ligger de på en tredjeplats, med enbart en poäng upp till de överraskande serieledarna OGC Nice, och de har ett antal poäng ner till fjärdeplatsen. Det är ännu ingen idé att vifta med varningsflaggor, men det märks att det är någonting som saknas. Den svenske anfallaren Zlatan Ibrahimovic lämnade i somras den franska klubben efter fyra år i den franska huvudstaden. Under Ibras fyra år i klubben vann PSG fyra stycken ligatitlar, två franska cupen-titlar, tre ligacup-titlar och fyra franska supercupen titlar tillsammans med supersvensken och förra säsongen gjorde han hela 50 mål på 51 matcher.

– När jag anlände, berättades det mycket för mig om Zlatan Ibrahimovic, berättade tränare Unai Emery via Goal.

– Det är normalt, han var en av de bästa spelarna i klubbens historia. Jag tror vi håller på att lära oss att spela utan honom. Edinson Cavani gör många mål, han spelar bra matcher när han har självförtroende. Idén i klubben är att växa, steg för steg. Jag måste jobba med laget och klubben kommer att jobba på resten (när det kommer till transfers), avslutade tränaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply