PSG tappade poäng mot Lille

Paris Saint-Germain har ännu inte förlorat denna säsong. Efter 16 spelade omgångar ligger man i topp, med nio segrar och sju oavgjorda – varav det kom ytterligare en av den sistnämnda arten på onsdagskvällen.

Utan Zlatan Ibrahimovic hade gästande det svårare framåt på Stade Pierre Mauroy, när man togs emot av Lille, som inte visade någon som helst respekt för sitt motstånd. Redan efter en minuts spel satte Marvin Martin bollen i ribban för ett Lille som var långt ifrån chanslösa. Hemmalaget skapade en hel del lägen mot Sirigu och Paris-försvaret, men trots det var det gästerna som tog ledningen.

I den 29:e minuten hittade Ezequiel Lavezzi fram till Edison Cavani vackert, som satte 1-0 bakom en chanslös Vincent Enyeama i hemmamålet. Men strax innan pausvilan skulle Lille i sina röda dresser få en välförtjänt kvittering. En hörna nådde in i målområdet där bollen studsade runt likt ett flipperspel – och till slut i mål. Målet registrerades som ett självmål på målvakten, Salvatore Sirigu, som med benet styrde in bollen i nät.

I den andra var det fortsatt chanslrikt, bland annat var det gästernas tur att pricka ribban, när Lucas Moura avslossade en i ramen. Men några fler mål blev det inte, vilket innbär att PSG inte kunde klättra upp till förstaplatsen framför Marseille, utan blir i stället kvar på plats två. Lille gick i och med poängen upp till en 15:e plats, på samma poäng som 16-placerade FC Lorient.