Elmander slutar i landslaget

Stänger dörren till svenska landslaget

Johan Elmander inledde sin landslagskarriär 2002 när han debuterade mot Grekland. 13 år och 85 landskamper senare tackar den meriterade anfallaren för sig. – Det finns några starkare plus att jag förstår att man måste satsa på framtiden och då slänger man inte in en 34-årig Elmander i stället, säger han i en intervju med Sportbladet.

Johan Elmander var länge given i de svenska landslagstrupperna under sina år i Premier League och Ligue 1. Många minns förmodligen anfallarens insats mot Spanien i EM-kvalet 2008, då han gjorde 1-0-målet i en match som slutade 2-0 till Sverige. Det var ett hans 20 mål i den svenska landslagsdressen. Men under det senaste året han 34-åringen petats av förbundskapten Erik Hamrén, men i och med fyra mål på tre matcher i Bröndby under hösten öppnades dörren igen.

”Ingen anfallsbrist längre”

Anfallaren blev dock inte uttagen när truppen till matcherna mot Danmark presenterades idag, och nu tackar Elmander för sig i landslaget. – Vi har haft anfallsbrist de senaste åren men det har vi inte längre med Marcus Berg, Ola Toivonen, Isaac Kiese Thelin, John Guidetti och allt vad de heter. Det finns några starkare plus att jag förstår att man måste satsa på framtiden och då slänger man inte in en 34-årig Elmander i stället, säger han till Sportbladet.

Pekades ut när Sverige spelade dåligt

Trots en lång landslagskarriär blev Elmander ofta en av dem som pekades ut när det inte ville sig för svenska landslaget, en bild anfallaren verkligen delar. – Det är självklart inte roligt men jag tar det hellre än att en 22-åring blir nerskriven resten av livet. Jag kan ta det även om jag inte tyckte det var befogat. Jag gjorde det jag har gjort i alla år. Jag löper och springer. Jag är ingen målskytt. Jag gjorde det som Erik gav mig direktiv om att göra. Så i min bok gjorde jag inget fel.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365