Cabaye: ”Jag måste få spela varenda vecka”

PSG-spelaren kan komma att lämna klubben i sommar

Den 29-årige mittfältaren Yohan Cabaye har fått sparsamt med speltid i Paris Saint-Germain. Nu berättar spelaren att han och hans representanter ser över hans alternativ för att få mer speltid.

Yohan Cabaye anslöt till Paris Saint-Germain från Newcastle i januari 2014 och har sedan dess, på en och en halv säsong, endast startat 22 ligamatcher för klubben. Nu är fransmannen trött på att sitta vid sidan av plan och vill ha en förändring på detta i sommar.

Under tiden i PSG har Cabaye vunnit Ligue 1 två gånger, Coupe de la Ligue två gånger, samt Coupe de France vid ett tillfälle. Trots detta så kan nu alltså 29-åringen lämna klubben då han inte får vara en tillräckligt stor del av titlarna.

Kopplas ihop med Crystal Palace

Enligt Goal.com så är Yohan Cabaye aktuell för en återförening med sin före detta tränare Alan Pardew, då i Newcastle, som numera tränar Premier League-klubben Crystal Palace.

– Det är en situation nu där jag inte har fått den speltid som jag hoppats på. Mina representanter arbetar på att hitta den bästa lösningen. I fortsättningen är det viktiga att jag får spela varje helg, säger Cabaye till Infosport+ innan han svarar på frågan om en eventuell återkomst till Premier League.

– Det är en liga som jag gillar, landet också. Det kan vara en möjlighet, precis som det kan finnas andra. Det viktiga är att jag ska tänka försiktigt och ta det bästa beslutet, avslutar Cabaye.

Yohan Cabaye har medverkat i totalt 36 tävlingsmatcher för PSG under säsongen och på dessa stått för två mål. Hans nuvarande kontrakt med Paris-klubben sträcker sig över ytterligare två säsonger.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply