Blanc: ”Det är ingen enkel situation för honom”

Salvatore Sirigu kan tvingas lämna Paris

Den italienske landslagsmålvakten Salvatore Sirigu har fått tuff konkurrens i Paris Saint-Germain efter värvningen av Kevin Trapp. Källor i klubben har sagt att han får lämna klubben och nu medger Laurent Blanc att situationen är knepig för italienaren.

Målvakten Salvatore Sirigu har spelat för den franska storklubben Paris Saint-Germain sedan 2011 då han köptes in från Serie A-klubben Palermo. Prislappen som då landade på 3,9 miljoner euro blev väl spenderad och de senaste säsongerna har italienaren varit det självklara förstavalet mellan stolparna i den franska huvudstaden.

Stenhård konkurrens från Kevin trapp

Nu har däremot Ligue 1-mästarna agerat under transferfönstret och köpt in den skicklige målvakten Kevin Trapp från Eintracht Frankfurt. Nyförvärvet beskrevs först som ett sätt att ge hårdare konkurrens på målvaktspositionen men har numera resulterat i att 25-åringen tagit över förstaspaden, vilket kan tvinga bort den italienske landslagsmannen.

”Situationen kan förändras”

Källor inom klubben har tidigare berättat att spelaren får lämna Paris Saint-Germain i sommar om han vill, och nu har även Laurent Blanc uttalat sig om situationen. Fransmannen förklarar att han givetvis fortfarande är en av klubbens målvakter, men slår samtidigt fast att läget inte är optimalt för italienaren.
— Salvatore har ett kontrakt med oss. Det är ingen enkel situation för honom, men han är en av PSG:s tre målvakter, säger Laurent Blanc till franska L’Equipe.
— Situationen kan förändras men den kan också komma att inte förändras, allt kan förbli detsamma som det är nu.

Målvakten som var med och blev historisk med PSG förra säsongen då de vann samtliga fyra titlar inhemskt, står just nu under kontrakt till sommaren 2018. Sedan tidigare har både italienska Roma samt spanska Valencia länkats ihop med stjärnan.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply