Roma nära överenskommelse med Manchester City

Edin Dzeko närmar sig Serie A-klubben

Bosniern Edin Dzeko är desperat och vill lämna Manchester City för Roma. Nu säger uppgifter också att klubbarna närmar sig varandra gällande spelaren, med en prislapp som kan landa på 22 miljoner euro.

Den bosniske landslagsmannen Edin Dzeko kan vara på väg att göra detsamma som gamle lagkamraten Stevan Jovetic, nämligen att lämna Manchester City för spel i italienska ligan, Serie A. Montenegrinen bekräftades igår som Inter-spelare och idag säger rapporterna att bosniern är närmare en övergång än någonsin tidigare, till den italienska klubben Roma.

Spelaren redan överens med Roma

Även engelsk press har nu börjat rapportera gällande spelaren desperation att lämna Premier League-klubben i augusti samt gällande hans överenskommelse med Roma, vilket har hävdats i italiensk press de senaste veckorna. Nu rapporterar dessutom Gazzetta dello Sport att de båda klubbarna börjar närma sig en överenskommelse gällande 29-åringen.

Mycket nära överenskommelse

Manchester City har tidigare krävt 30 miljoner euro för den bosniske landslagsstjärnan, men ska nu ha sänkt sitt krav till 24 miljoner euro. En summa som de är öppna att dela upp i en övergångssumma på 18 miljoner euro plus sex miljoner euro i bonusar. För Giallorossis del ska de samtidigt nu vara redo att höja sitt bud på spelaren till 20 miljoner euro plus två miljoner euro i bonusar, för att försöka säkra köpet på summan 22 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply