bet365

Bienvenu Lucas Moura!

Ja, välkommen Lucas Moura. Affären stod klar redan i somras, men det är först nu efter årsskiftet som vi kommer att få chansen att se den unge brasilianaren i Ligue 1, tillsammans med Zlatan & co i Paris Saint-Germain.
Den offensivt lagde mittfältaren lämnar därmed São Paolo och sitt hemland, för att testa vingarna i baguettens, tangorabattens och Eiffeltornets ursprungliga härkomst – Frankrike. 

Han har länge setts som en av de största talangerna och framtidslöftena inom Brasilien, men det stora genombrottet kom förra säsongen, när han bidrog med nio mål och fyra framspelningar i den inhemska högsaligan.
Dock så skulle det internationella genombrottet vänta till sommaren, då han representerade sitt land i OS i London. Väl där gjorde han succé, vilket fick agentens telefon att börja ringa frenetiskt i hopp från andra klubbar att knyta till sig spelaren.

Som ni nu vet såg blev det PSG som, trots en hård kamp in i det sista med Manchester United, säkrade Mouras underskrift. Den franska klubben tvingades dock visa prov på tålamod, då São Paolo vägrade släppa sin guldklimp innan året var slut. Något som gör mig skeptiskt till övergången, och framförallt till dess tidpunkt.

PSG köpte spelare för enorma belopp innan säsongen startade, och det var många nya ansikten som skulle formas till ett lag under hösten. Det har tagit tid, men de har sakta men säkert kommit dit de är nu. Laget har spelat in ett visst spelsätt, spelarna har hittat sina roller i truppen och Paris-klubben är nu med och hotar om de stora titlarna.

Att då ta in en karaktärsspelare, som Lucas Moura, kan rubba den samanhållningen. Faktum är att de har klarat av ett gruppspel i Champions League på ett gediget sett med sitt nuvarande manskap, och kommer inleda sina frammarsch i slutspelet i början av nästa år – då med Lucas Moura i truppen. Carlo Ancelotti lär få huvudbry när han kommer till att placera in Lucas i startelvan. Vem kommer att ersättas?

Eftersom Paris Saint-Germains styrka ligger i offensiven, samtidigt som defensiven har en hel del brister, förstår jag inte varför ännu en anfallsglad mittfältare skulle vara behövlig. I synnerhet nu när Javier Pastore har hittat tillbaka till sitt gamla jag under den senaste månaden, liksom Jeremy Ménez som är ett ständigt hot för motstånderen. Och att bänka ett av årets stora utropstecken i Ligue 1, Blaise Matuidi, känns för mig helt befängt och inte alls en optimal lösning.

Men det är också svårt att blunda för de ytterst sällsyna kvalitéer som dribblern, Lucas Moura, innehar. Med en teknik som får de flesta fotbollsutövare på elitnivå att framstå som träbensämnen, ska det bli ruskigt spännande att se hur den 1992-födde brassen klarar sig mot betydligt tuffare backar än de som spelar i Brasilien. Och kanske får jag äta upp mina nedlåtande ord kring nyförvärvet. Kanske inte. Hur som helst så kommer det att bli en stor prövning för Lucas, då en enorm press kommer att ligga på hans axlar. Huruvida han kommer att kunna uppnå förväntningarna återstår att se.

Ett klipp som visar talangens bästa sidor under sin tid i São Paolo.

Vad tror du? Kommer han att uträtta stordåd, eller bli en besvikelse?

Kommentera via Facebook här nedan!
____________________________________________________

Allt gott! 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply