bet365

Lars Lagerbäck kan fortsätta på Island

Isländska fotbollsförbundet försöker övertala Lars Lagerbäck

Svensken säger i en intervju till Fotbollskanalen att han inte stänger några dörrar att förlänga kontraktet som går ut efter EM 2016 i Frankrike.

Lars Lagerbäck har gjort succé med Island och efter ett imponerande kval har man tagit sig till nästa sommars EM-slutspel i Frankrike. Efter endast två förluster på tio matcher i kvalet har svensken hyllats enormt i landet och det isländska fotbollsförbundet vill nu förlänga 67-åringens kontrakt ytterligare, något han inte utesluter.

– Kan inte säga att jag stängt dörren, säger Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Tidigare har Lagerbäck och förbundet kommer överens om att de går skilja vägar efter EM i Frankrike nästa sommar.

– Så har vi i princip bestämt. Vi gjorde så när jag förlängde kontraktet att Helmir (Hallgrimsson), som jag jobbar med, skrev ett fyraårskontrakt och han tar över. Han blir nog ganska glad att få bestämma själv, berättade han i april månad när han blev intervjuad av Viasatsport.se.

Hos förbundets orförande Geir Thorsteinsson är det ingen tvekan om att man vill förlänga med svensken som tog Island till sitt första EM-slutspel någonsin.

– Jag har pratat med Lars om att han ska stanna efter EM i Frankrike. Bollen är i hans händer och nu är det upp till honom att överväga saken. Vi är väldigt intresserade av att ha kvar honom, säger förbundets ordförande Geir Thorsteinsson till tidningen Morgunbladid.

Till Fotbollskanalen säger den isländske landslagstränaren att han kommer att lämna efter det kommande mästerskapet, men utesluter inte helt att fortsätta.

– Framtiden är väl svår att sia om, så jag vet faktiskt inte vad som händer då. Jag har ju ett kontrakt som gäller till dess och det är det jag utgår ifrån i dagsläget i alla fall, avslutar han.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply