Officiellt: Walter Samuel slutar efter säsongen

Basel-backen lägger snart skorna på hyllan

Den rutinerade mittbacken Walter Samuel spelar idag för schweiziska storklubben Basel. Efter en lång och framgångsrik karriär har nu stjärnan tagit sitt beslut. Detta blir den sista säsongen som aktiv fotbollsspelare.

Den argentinske mittbacken har en karriär fylld med framgångssagor. Med den italienska storklubben Roma och inte minst Inter, lyfte han totalt Scudetton sex gånger(fem av dessa med Inter) och under karriär hann han även med att representera spanska giganten Real Madrid. Sommaren 2014 skrev Walter Samuel på för Basel. Nu ser det ut som att det bara blir två säsonger för rutinerade spelaren i den schweiziska storklubben.

”Det är inte ett enkelt beslut”

På fredagen kom dock uppgifter om att Walter Samuels karriär snart kommer vara över. I lokal press i Schweiz har 37-åringen nämligen meddelat att detta blir hans allra sista säsong som aktiv professionell fotbollsspelare. Sen lägger han skorna på hyllan.
— Det kommer en tidpunkt när du måste lyssna på vad kroppen säger till dig, när allt gör ont och du mentalt är trött, säger mittbacken till Neue Zürcher Zeitung.
— Jag vill fortfarande vill spela men jag har fysiska problem. Det är inte ett enkelt beslut att ta, inte alls. Jag tycker om att vara en fotbollsspelare, att träna, vara med mina lagkamrater. Men nu tar det längre tid att återhämta mig än vad det gör de alla andra. När de yngre spelarna är redo tar det mig ytterligare två till tre dagar. De är också snabbare. Jag försöker hålla jämna steg, men det är inte samma sak.

”Det är som att komma tillbaka till skolan”

Argentinaren som debuterade i landslagssammanhang 1999 och totalt har mäktat med 52 landskamper och fem landslagsmål, berättar att han kommer allra mest sakna känslan av att vara i omklädningsrummet med resten av lagkamraterna.
— För mig är det som skolan. När du kommer tillbaka från semestern kan du knappt bärga dit på att komma tillbaka och träffa dina vänner och njuta av alla skämt. Det kommer jag att sakna mest. Inte så mycket själv spelet faktiskt för jag har redan spelat så många matcher.

”Jag är fortfarande ung”

Hittills den här säsongen har det blivit åtta matcher för Basel. Fyra av dessa har varit i ligaspelet och det nuvarande kontraktet löper ut med storklubben till sommaren. Efter det väntar nya utmaningar för 37-åringen som ser ljust på möjligheterna som ligger framför honom.
— Jag kommer att hitta något annat att sysselsätta mig. Jag är fortfarande ung. Inte för att vara fotbollsspelare, men för andra saker.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply