Frankfurt mosade Hoffenheim

Eintracht Frankfurt har öppnat Bundesliga-säsongen på ett mycket stabilt sätt. I den första matchen besegrade man Leverkusen på hemmaplan med 2-1 och nu bjöd man på show, när man krossade TSG Hoffenheim med 0-4.

Ett självmål skulle öppna målskyttet i den 39:e matchminuten, efter ett skott av Alexander Meier. Strax därefter utökade Pirmin Schwegler på ledningen till 0-2, genom ett kanonskott från långt håll.

Efter en relativt stillsam andra halvlek, skulle dock gästerna från Frankfurt avsluta matchen på bästa sätt. Efter att hemmalaget dragit på sig två utvisningar via Stephan Schrönk och Sejad Salihovic (som drog på sig två gula kort på tre minuter efter att han blivit inbytt…), skulle till slut Alexander Meier göra mål, när han klev fram och dunkade in en straffspark i den 86:e matchminuten. Gästerna fortsatte att forcera framåt och genom inbytte Martin Lanings hjässa, kunde man stänga matchen som alltså slutade 0-4.

Hoffenheim var inte helt ofarliga, men alldeles för ineffektiva framåt och bleka i försvaret. Gästerna från mellersta Tyskland, var däremot på hugget och nätade på lägena man skapade. I och med sin storseger går man upp i ensam serieledning, med målskillnaden 6-1. Hoffenheim däremot, åker ner och bli tabelljumbo med noll poäng och den motsatsa målskillnaden 1-6.