Förre Barcelona-tränaren vill ha Premier League-jobb

Förre Barcelona-tränaren vill ha Premier League-jobb

Luis Enrique vill till Premier League

Han ledde Barcelona till flera titlar under både sin tid som assisterande samt huvudtränaren i FC Barcelona. Nu vill Luis Enrique istället prova lyckan i Premier League.

Det har gått nästan nio månader sedan Luis Enrique coachade sin sista match för den katalanska storklubben från Barcelona. Tränaren, som inledde sin huvudtränarkarriär i Barca B, har även haft uppdraget som assisterande tränare i La Liga-klubben, där han var med och hjälpte Pep Guardiola att nå stora framfångar.

Även med huvudansvaret har den Gijon-födde tränaren lyckats bra. Även om han gjorde en misslyckad sejour i Roma så kunde 47-åringen återvända till spanska ligafotboll för att göra det bra.

Förre Barcelona-tränaren vill ha Premier League-jobb

Vill träna ett lag i PL

LÄS: Barcelonas löner

För Enrique gick tillbaka till La Liga och Celta Vigo, där han lyckades bra med den galiciska klubben. Så bra att Barca, efter några tuffa säsonger, valde att ta tillbaka honom, men den här gången som huvudcoach.

Efter tre säsongen i klubben, med bland annat en Champions League-titel och två ligaguld, så valde han till slut att ta en paus från tränarjobben. Men nu – inte ens ett år senare – vill han tillbaka.

Enligt spanska Mundo Deportivo så ska så väl Arsenal och Chelsea vara aktuellt. Men även PSG och Milan ryktas vilja ha Enrique i sin tränarroll. Dock ska tränaren själv, enligt uppgifter, vara mest intresserad av att gå till en engelsk klubb.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365