”Förlänger eller slutar”

Milan-målvakten kan lägga skorna på hyllan

Säger till Milano-klubbens tv-kanal att möjligheten finns att han avslutar fotbollskarriären i sommar.

Christian Abbiati är inte helt nöjd med situationen i AC Milan och målvakten kan nu komma att lägga skorna på hyllan, det säger han till Milan Channel. Abbati som varit i klubben sedan 1998 har nu hunnit att bli 37 år och börjar blicka på en framtid utanför fotbollen och ställer nu ett ultimatum till den rödsvarta klubben.

– ”Under de 15 år jag varit i Milan har jag alltid varit tillgänglig för laget. Allting känns bra och jag är alltid beredd på att hjälpa till. Detta året har jag varken missat någon match eller någon träning. Skulle det vara så att de inte förnyar mitt kontrakt så slutar jag med fotboll. Ibland kanske det låter uttjatat men hårt arbete lönar sig. Jag vet att jag alltid ger allt och gör man det får man kompensation” säger italienaren.

Tre utlåningar

Sen Abbiati kom till Milan för 15 år sen har han varit utlånad i tre sejourer. Målvakten har bland annat spelat i Juventus, Torino och Atlético Madrid men Milan har varit den klubb där han gjort det största avtrycket och vunnit bland annat Serie A vid tre tillfällen samt Champions League 2002/2003. Denna säsong har det dock endast blivit 10 matcher i klubblaget då Diego López som kom från Real Madrid inför säsongen tagit startplatsen mellan stolparna.

Misslyckad säsong

Milan är inte inne i sin bästa period i sin historia. Milan ligger för närvarande på tolfte plats i tabellen och har endast tagit en vinst på de sju senaste matcherna (2-1 mot AS Roma). Inför nästa säsong kommer troligen Carlo Ancelotti att ta över tränarposten för att försöka styra upp skutan.

 

SE ÄVEN: TOPP 10: Tränarna som spenderat mest sen 2004

SE ÄVEN: West Ham bekräftar: Tränaren får lämna

SE ÄVEN: FC Barcelonas nya matchtröjor 2015/2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply