Fiorentina utmanar om Champions League-platserna

I dagens möte ställdes två motstånd som var i behov av poäng, på sina egna sätt. Atalanta vill såklart lämna lite luft ner till botten. Fiorentina i sin tur jagar Champions League-plats. Vad väger tyngst i detta fall? Jo matchen gav sitt svar.

Fiorentina inledde rätt svagt och släppte upp Atalanta till tidiga chanser. Hemmalaget spelade mer avslappnat och fick på så sätt ut mer av sitt spel. Trots detta så kom, Fiorentinas styrka upp ju längre matchen led. Efter den trevande inledningen så visade ”Viola” upp lite av sina styrkor. Man kom runt på kanterna och hittade flertalet farliga skottlägen, men mål uteblev i den första halvleken.

Andra halvleken började trevande ännu en gång. Mittfältskampen fick lite fart och matchen var fortsatt jämn. Men till slut kom ett matchavgörande byte. Aquilani lämnade rum för serben Adem Ljajic. Detta byte fick fart på Fiorentinas anfallsspel. Serben skapade oreda i försvaret och utmanade gång på gång. Detta gav resultat i och med att Stendardo pressats till en handboll i eget straffområde. Fiorentina fick straff och Pizzaro var iskall. 1-0 efter ca 60 minuter spelade.

”Viola” öste på efter målet och stängde till slut matchen. 10 minuter efter ledningsmålet kom dubbleringen. Cuandrado skickade iväg bollen i djupled till Larrondo, som i sin tur dundrade upp bollen i nättaket. 2-0 och Atalanta var sedan aldrig nära.

German Denis avslutade matchen med att kapa David Pizzaro på fulast möjliga sätt. Rött kort! Trevlig fortsättning… 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply