Champions League kan komma att spelas på helger

bet365
Champions League kan komma att spelas på helger

UEFA funderar på att ändra det nuvarande schemat

Enligt The Independent diskuterar UEFA om man i framtiden ska spela Champions League-matcher på helger.

Under en lång tid har fotbollsfans över hela världen vant sig vid att Champions League spelas på tisdagar och onsdagar. Endast finalen brukar spelas på en helgdag. Nu kan detta komma att ändras.

Enligt The Independent diskuterar UEFA om man ska ändra på det nuvarande schemat så att fler matcher i Champions League spelas på helger. Förändringen ska ske tidigast år 2021. Det europeiska fotbollsförbundet funderar att genomföra detta för att göra det mer möjligt för asiatiska tittare att se på turneringen under bekväma tider. Om man beslutar sig för att förändra formatet ryktas det att antingen gruppspelsmatcher, kvartsfinaler eller semifinaler kommer att spelas under lördagar och söndagar.

Den här förändringen är något som vissa ligor inte alls gillar. Premier League är en av dem. Enligt en av ligans talespersoner vill engelsmännen inte se en förändring.

– Det är otänkbart att Champions League ska spelas på helger. De datumen är reserverade för inhemska tävlingar. Vi hoppas att FA, UEFA och FIFA inser detta, säger talespersonen enligt The Independent.

Samtidigt uppges det att ett antal av Europas mindre ligor är positiva till en möjlig förändring i Champions League-schemat. Detta beror på att man sägs tro att helgmatcher skulle öka intresset för turneringen och på så sätt ge klubbarna mer pengar.

Fler nyheter om Champions League:

Svenskar som vunnit Uefa Champions League 

Effektivaste lagen i Champions League

Flest mål i Champions League genom tiderna

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply