bet365
bet365

FIFA avslår Barcelonas ansökan

Arda Turan får inte spela innan januari

Enligt flera spanska medier ska FIFA inte ha accepterat FC Barcelonas ansökan om dispens för att skriva in Arda Turan i spelartruppen.

Sommaren 2014 stod det klart, FC Barcelona fick då ett transferförbud vilket innebar att man inte fick skriva in någon ny spelare i truppen förrän januari 2016. Trots förbudet har man under tiden värvat in Aleix Vidal och Arda Turan som endast har tränat med laget under de senaste månaderna. Båda spelarna var medvetna om situationen men valde ändå att lämna Sevilla respektive Atlético Madrid för spel på Camp Nou.

I början av september skadade sig lagets mittfältare Rafinha allvarligt och ser nu ut att missa hela säsongen, något som fick FC Barcelona att undersöka möjligheten att skriva in Arda Turan i spelartruppen istället för brasilianaren. Den katalanska klubben ska ha skickat in en ansökan till FIFA för en tid sen och under onsdagen kom beskedet att man inte kommer att ge efter. Barcelona kommer inte att tillåtas skriva in Arda Turan utan måste vänta till januari när förbudet hävs.

Kontroversiell övergång

I somras lämnade Arda Turan Atlético Madrid för spel i Barcelona, något som inte gillades av de rödvita fansen. Precis innan övergången skulle bli klar gick spelaren själv ut och sa att han tyckte att han sprang för mycket i Atlético och att han ville till ett lag som inte spelade en så pass utslitande typ av fotboll. Många menar att det var en ursäkt för att tjäna mer pengar men i vilket fall som helst skrev turken på ett femårskontrakt med Barcelona.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply