Feyenoord: ”Dörren står alltid öppen för Guidetti”

John Guidetti lämnade Sverige och Brommapojkarna för Manchester City redan som 16-åring, men efter fem år i klubben har det bara blivit en tävlingsmatch för A-laget. 

Det är oklart hur den nye managern Manuel Pellegrini ser på Guidettis framtid och chanser till speltid i klubben, med vilken han för närvarande är på turné i Sydafrika.

Den numera 21-årige Guidetti har under sin tid som utlandsproffs hunnit med tre sejourer på lån i olika klubbar. Säsongen 2011-2012 var han utlånad till Feyenoord i holländska Eredivisie och gjorde då 20 mål på 23 matcher. Denna lyckosamma säsong ledde bland annat till Hamréns landslagsuttagningar och debut för A-landslaget, samtidigt som Guidetti blev något av en publikfavorit på De Kuip Stadium.

Nu berättar Feyenoords sportchef Martin van Geel att om möjligheten skulle dyka upp så skulle Guidetti välkomnas med öppna armar, samtidigt som han betonar att klubben inte har gjort något konkret försök i att få över svensken till Rotterdam.

– Guidetti finns i våra hjärtan och dörren står alltid öppen för honom, sa van Geel till AD och fortsatte.

– Om det kommer en skänk från ovan, skulle vi naturligtvis förstärka vår trupp med honom. Men jag vill säga klart och tydligt att inget konkret är gjort för att få hit honom igen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply