Fernandinho: ”Jag har hemlängtan”

Manchester City värvade inför säsongen bland annat den omtalade brasilianske mittfältaren, Fernandinho, från den ukrainska storklubben, Sjachtar Donetsk. I en intervju med brittiska The People erkänner nu nyförvärvet att han har hemlängtan – till den ukrainska ligan.

– När jag spelade i Sjachtar hade jag massvis med brasilianska vänner, här är de få. Bara Anderson och Rafael i Manchester United, sade 28-åringen och fortsatte:

– Det är lite komplicerat då jag inte pratar engelska, så när mina lagkamrater pratar engelska, förstår jag inte alls vad de säger.

– I Sjachtar hade jag mina brasilianska vänner som jag hängde med, här är jag helt själv. Jag träffar och pratar med Rafael och Anderson, men det är inte hela tiden. Så självklart saknar jag Ukraina ibland.

Brasilianaren lägger därtill att han kom till England för att återigen få chansen i det brasilianska landslaget, där han sedan 2011 gjort blott fem framträdanden.

– Jag funderar inte på att flytta tillbaka till Brasilien, då jag vill avsluta min karriär i Europa – och det är inte förrän om tio år, avslutade mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply