Fabregas: ”Det är Arsenals fel”

bet365

En av sommarens största kontroversiella bomber var förre Arsenal-kaptenen Cesc Fabregas flytt till London-rivalen Chelsea. Fabregas lämnade Arsenal sommaren 2011 för spel i moderklubben Barcelona. Det blev bara tre säsonger tillbaka hos katalanerna innan den spanske mittfältsstjärnan ville lämna för spel i Premier League igen. I övergången till Barcelona fanns en återköps-option för Arsenal vid en vidareförsäljning. Det vill säga att om Fabregas skulle komma att säljas av Barcelona skulle först och främst Arsenal notifieras och ha chansen att köpa tillbaka sin gamle stjärna innan andra klubbar fick lägga sig i.

Men som bekant tackade Arsenal nej till ett återköp och istället fick José Mourinho sin önskan igenom och Cesc Fabregas blev en Chelsea-spelare. Nu talar 27-åringen ut om den kontroversiella flytten. 

”Jag kan förstå vissa människor i Arsenal är ledsna, en del människor är upprörda, vissa människor är till och med arga. Men att byta klubbar är en del av spelet och folk måste komma ihåg att det var Arsenal som inte utnyttjade återköps-alternativet för mig. Så vad ska jag göra – gå i pension? Inte en chans! Jag måste ta hand om mig själv. Jag var tvungen att ta ett beslut. Jag ville fortsätta spela fotboll, njuta av mig själv och min karriär och jag kände att gå med Chelsea var det bästa alternativet för mig. Men jag är säker på att det skulle ha varit en reaktion vart jag än hade gått. Om jag hade flyttat till Manchester United de skulle säga: Han har gått till en klubb som har våra stora rivaler under så lång tid. Om det hade varit Manchester City de skulle ha klagat också. Vilket lag jag än skulle ha gått till, förutom Arsenal, hade varit dåligt för dem.”

Cesc Fabregas gjorde under sina 8 år i Arsenal-tröjan nästintill 300 framträdanden för The Gunners och producerade 56 mål samt 91 assister.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply