bet365

FA häver Gabriels avstängning

Gabriel kommer inte stängas av för bråket med Diego Costa

En av helgens mest uppmärksammade sekvenser var bråket mellan Diego Costa och Gabriel. Det slutade med ett rött kort för Gabriel, men han kommer inte få någon avstängning av FA.

När Chelsea tog emot Arsenal i lördags så pratades det mer om Diego Costa och Gabriel efter matchen än själva matchen som Chelsea vann med 2-0. Anledningen var att Diego Costa fick Gabriel utvisad i slutet av den första halvleken efter en situation mellan Diego Costa och Laurent Koscielny som Gabriel reagerade starkt på.

Domaren Mike Dean gav Gabriel ett rött kort och Diego Costa ett gult kort. Beslutet var oerhört kontroversiellt då de flesta ville att Diego Costa skulle visas ut efter flera varningsberättigade situationer i det långa tumultet i matchen. Men Gabriel kommer inte bli avstängd de tre matcher om han egentligen skulle bli. Anledningen är att Arsenals överklagan blev framgångsrik.

Det innebär att Gabriel kan spela onsdagens ligacupderby mot Tottenham. Han kommer dock fortfarande åklagas av FA för att han vägrade gå av planen direkt i samband med det röda kortet. Ett beslut om det väntas komma på fredag. Mest troligt är böter om han blir fälld.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply