EXTRA: QPR plockade säsongens första seger

Queen Park Rangers plockade sin första seger för säsongen, när London-konkurrenten Fulham FC gästade Loftus Road på lördagseftermiddagen. Efter en färglös första halvlek, skulle hemmalaget slå till två gånger om i den andra halvleken via marokanen Adel Taarabt. 23-åringen blev också den stora hjälten, när han sköt sitt QPR till säsongen första trepoängare.

Den första halvleken bjöd inte på så värt många farliga målchanser åt något håll. Inledningen bjöds dock Djibril Cissé och Jamie Mackie på två farliga lägen, men lyckades inte få till avslutet.

Queens Park Rangers var de som bjöd på chanserna, medan de bägge London-lagen turades om att föra spelet. De svartklädda gästerna fick inte iväg ett skott mot mål under den första halvleken, medan de blåvit-randiga skickade iväg knappt tio. Det var ingen underhållande halvlek för publiken på Loftus Road, men i den andra skulle intensiteten öka en aning. Återigen var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och efter sju minuter kom ledningsmålet. Adel Taarabt testade skott från långt håll och bollen dök in bakom gästernas Mark Schwarzer.

Fulham försökte få ordning på sitt anfallsspel och bytte in Mladen Petric istället för Kieran Richardson och genast gav det effekt. Efter över en timme kom i alla fall det första skottet på mål, ett skott som lördagens målvakt, Robert Green, inte hade några större problem med.

Men QPR var ute efter sin första seger för säsongen och var det klart hungrigare laget. 2-0 skulle komma och ännu en gång var det Adel Taarabt som var i farten. Den marokanske anfallaren tog sig på egen hand igenom gästernas backlinje på ett kreativt och vackert sätt, innan han läckert satte 2-0 med en behärskat skott i det högra hörnet.

Det var ett blekt Fulham som gästade Loftus Road på lördagseftermiddagen, en dag där hemmalaget totaldominerade och förde spelet. Lite från ingenstans kom dock reduceringen, när Mladen Petric snyggt bågade in 1-2 bakom Robert Green.

QPR, med stekhete Adel Taarabt i spetsen, visade dock att man ville vinna matchen. Djibril Cissé var på väg att sätta spiken i kistan, när han snyggt nickade bollen i ribban från långt håll.

När klockan paserade 90 och domare Martin Atikson blåste i pipan, var det också klart. Queen Park Rangers plockade säsongens första trepoängare och på en tillfällig nästjumboplats. Fulham blir kvar på plats 13, efter att ha inkasserat sin sjätte förlust för säsongen.