EXTRA: Parterna överens – Walcott stannar i Arsenal

Ett av januaris stora frågetecken har på förhand varit huruvida Arsenal och spelaren Theo Walcott skulle nå en överenskommelse, eller om engelsmannen skulle tvingas lämna klubben. Den snabbe yttern har sedan tidigare nobbat ett kontraktsförslag från London-klubben, men nu ser parterna ut att ha kommit överens.

Brittiska Daily Mail rapporterade idag att Walcott, som har krävt en lön på upp mot 100 000 pund, har accepterat klubbens nya erbjudande och förväntas skriva på i veckan.

En annan sak som den engelska landslagsmannen har önskat är att få spela som central anfallare på planen. Med 14 mål, varav åtta i ligan, den här säsongen är 23-åringen målbäst i hela laget, och hyllas av lagkamraten Alex Oxlade-Chamberlain för sina prestationer som spjutspets.

”Han har definitivt alla kvalitéer för att spela längst fram”, menar medspelaren. ”Målen kommer. Han har bevisat att han kan göra ett väldigt bra jobb för oss där uppe. För en med hans fart är det svårt för någon att försvara sig mot, och när han får chansen kan han alltid straffa lagen.”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply