EXTRA: Kickers Offenbach till kvartsfinal

Kickers Offenbach har varit säsongens stora överraskning i den tyska DFB-pokal. I den första omgången ställdes man mot nykomlingen i högstaligan, Greuther Fürth, och slog de med siffrorna 2-0. Efter att ha slagit Zweite-klubben Union Berlin med samma siffror, ställdes man ännu en gång mot ett motstånd från det tyska finrummet. Laget från mellersta Tyskland, hade inga större problem med dagens Bundesliga-motstånd heller, när man efter en stark andra halvlek vann med 2-0.

Hemma på Sparda Bank Hessen Stadion i Offenbach, tog Kickers emot Fortuna Düsseldorf inför 18,400 åskådare. Redan efter två minuter fick domare Feliz Zwayer plocka fram det gula kortet, efter en våldsam föreselse från Kickers Markus Husterer. Det tuffa tempot fortsatte och bara minuter senare kom varning nummer två för hemmalaget.

Men de rödklädda visade varför man hade klarat av motstånd av tuffare karaktär förr. Man var välsamlat hemmåt och bjöd på långa, farliga anfall där man ett flertalet gånger snurrade upp Fortuna-försvaret. Efter en spelad halvlek var det mållöst, men det var ändå Fortuna som var favoriten till att öppna målkontot i den andra.

Nästkommande 45 bjöd på samma tempo. Hemmalaget var det bättre och man skapade en hel del giftiga chanser mot Fabien Giefer och hans försvarslinje. I den 76:e matchminuten skulle också mål nummer ett falla in Mathias Fetsch höll sig framme. Lagkompisen André Hahn gjorde ett försök att dunka in ett inlägg, som dock Giefer klarade första gången. Hans räddning studsade dock rätt ut till Mathias Fetsch som från några meter kunde rulla in returen.

Med mindre än kvarten kvar att spela, satsade Fortuna Düsseldorf framåt. Man lyckades aldrig etablera något märkvärdiga tryck och istället skulle spiken i kistan komma i den 86:e matchminuten. Nicolas Feldhahn hittade fram till Stefan Vogler som satte avgörande 2-0 med vänsterdojan och sköt därmed division tre-klubben till kvartsfinal.