Esswein knäckte Augsburg

Augsburg inledde matchen med ett högt bollinnehav. De styrde matchen från egen planhalva, men lyckades inte skapa några hetare chanser. Det stod istället bortalaget Nürnberg för som imponerade stort i offensiven genom den kvicke yttern Alexander Esswein.

I den 21:e minuten kom till sist utdelningen för Nürnberg. Japanen Hiroshi Kiyotake petade in 0-1 efter pass av Esswein, ett mål som satte än mer press på Augsburg att skapa fler chanser än tidigare. Augsburg ryckte dock upp sig och fick innan den första halvlekens slut in en kvittering genom Tobias Werner. Den första halvleken slutade 1-1.

Det var dock Esswein som skulle få bekänna färg en sista gång då han i den 54:e minuten punkterade matchen med ett avgörande 1-2-mål. Imponerande av Esswein och Nürnberg som tar ett kliv upp på säker mark i Bundesliga.

Matchen slutade 1-2.