Kaos utbröt när Milan befäste tredjeplatsen

Genoa spelade matchen väldigt bra och hade flest och bäst lägen matchen igenom. Hade det inte varit för en fenomenal Abbiati i mål så hade matchen mycket väl kunnat sluta i en förlust för Milan. Det hade den ändå kunnat göra om domaren hade använt ögonen på rätt sätt. Det var nämligen tre straffsituationer i första halvlek, alla skulle vara för Genoa och åtminstone två av dem hade varit helt rätt beslut att blåsa straff. Milan-spelarna betedde sig väldigt orutinerat.

Milan vaknade dock upp, efter att Pazzini brutalt blivit kapad bakifrån, i denna väldigt fula match så haltade han runt på plan i ca två minuter innan bollen studsade fram till honom, strax utanför straffområdet, med skadat ben klipper han till, och vilket drömmål det blev, 0-1 Milan! Pazzini trycker alltså in bollen skadad och utgår direkt efter sitt mål. In för Pazzini kommer Balotelli som i princip inte han sätta båda sina fötter på planen innan han fick syna det gula kortet.

Efter målet tappade Milan det lilla man hade av matchen och Genoa åt upp allt mer av matchen. Om det inte var för dåliga avslut då var det matchens lirare Abbiati som stoppade dem.

Matchbilden, där Genoa var det spelförande laget och Milan var laget som i tankarna befann sig på Camp Nou höll sig halvleken ut. 0-1 Milan, ett ganska orättvist resultat.

I den andra halvlek går Genoa ut väldigt hårt, spelmässigt sätt och redan tre minuter in på den andra halvleken får Genoa en frispark som Cesare Bovo, stenhårt trycker i stolpen. Fortfarande ledning Milan. Drygt 10 minuter efter det fick Milan en hörna, bollen rensades av en Genoa-spelare men bollen hamnade hos Milan-backen Zapata som väldigt elegant spelade fram Balotelli som inte gör några misstag. Kliniskt i bortre, inte helt otagbar för Frey i Genoa-målet. 0-2 Milan.

Bara två minuter efter det bryter kaoset ut. Milans vänsterback, Kevin Constant blir brutalt nedsparkad av Cesare Bovo och troligtvis sades några väl valda ord riktade mot Constant. Constant tappade huvudet helt och fighten var ett faktum. Flera spelare gick emellan men Constant var svår att stoppa. Trots att han efter händelsen fick en utvisning var han svår att stoppa och svår att få av planen. Constant stod kvar en stund, fortfarande rasande och pekade mot Cesare Bovo, min tolkning av det hela var att de två skulle ta det efter matchen. Åtminstone en avstängning i efterhand är att vänta.

Efter det röda kortet som kom i den 64e minuten tog Genoa över helt och hållet. Man skapade chanser men Abbiati blev bara bättre och bättre för varje minut som gick. De otroliga räddningarna avlöste varandra. Både Granqvist och den gamle Milan-spelaren Boriello hade farliga lägen som de ej förvaltade.

Trots en man mer och fyra minuters övertid lyckades Genoa inte trycka in ett mål på deras kokande hemmaarena. Milan vinner och befäster tredjeplatsen i ligan.