Aubameyang fixade kryss mot Rennes

Fredagens öppning av omgång 28 i Ligue 1 var en fartfylld sådan, då topplagen Rennes och Saint Etienne gjorde upp på Stade de la Route de Lorient. En toppmatch som öppnade upp helgens omgång på bästa sätt med två mål vardera och slutligen ett oväntat kryss.

Bortalaget Saint Etienne var det lag som öppnade matchen starkast. Genom spjutspetsen Aubameyang hotade man ständigt framåt och var det lag som skapade de bästa chanserna i den första halvleken. Det dröjde dock till den första halvlekens sista minut innan det hettade till på allvar. I den 44:e minuten nickade Romain Danze in 1-0 för Rennes som minuten senare var tillbaka på ett kryss igen efter ett mål av yttern Yohan Mollo för Etiennes favör.

Den andra halvleken började som den första slutade med ett nytt mål, men nu från hemmalagets Julien Feret. Ferets mål pressade Saint Etienne till en kvittering som till sist även höll för trycket och slog till genom den stjärnan Pierre-Emerick Aubameyang.

Matchen slutade 1-1.