Essien anordnar välgörenhetsmatch

Real Madrid-mittfältaren Michael Essien fortsätter med sitt välgörenhetsarbete genom att anordna en välgörenhetsmatch med Michael Essien foundation. Essien startade välgörenhetsarbetet för att hjälpa folket i sitt ursprungsland, Ghana. 

Matchen kommer att spelas 8:e juni mellan afrikanska och europeiska fotbollsspelare i Ghanas huvudstad Accra. Matchen får namnet ”Essien Game of Home” och är den andra i raden av välgörenhetsmatcher som Essien anordnat. 

”Målet är att få storstjärnor, såväl unga som äldre, att delta, precis som i matchen från år 2011. Syftet är att samla in så mycket pengar som möjligt till de behövande”, berättar Essien. 

Under de tre år som välgörenhetsarbetet varit igång har de drivit flera olika projekt i Ghana och Essien är oerhört exlaterad över matchen och väntas bjuda in flera spelare från Real Madrid. 
”Jag hoppas att vi får en lika bra reaktion från ghananerna som vi fick år 2011. Just nu har vi kontakt med flera stora namn och jag är säker på att de följer med ned till Ghana”, citerar Marca Essien.  

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply