Enyeama räddade tre poäng åt Lille

Inför dagens möte med Toulouse låg Lille på en imponerande andraplats, två pinnar före jagande Monaco. För att ha en bättre chans att haka på serieledande PSG krävdes idag en Lilleseger. 

Inför åskådarna på Stade Pierre Mauroy sparkades matchen igång och under de första 15 spelminuterna bjöds det inte på någon skönfotboll, utan fick på sin höjd nöja sig med ett par hörnlägen. 

Matchens första chans skapas av ivorianen Salomon Kalou som springer sig fri från sin bevakare och får till ett skott mot Ahamada i Toulouse-målet. 

Halvleken rullar därefter på och få riktigt vassa chanser skapas av lagen. När domaren blåser för halvtidsvila är ställningen 0-0.

Den andra halvleken inleds med ett gult kort för argentinaren Oscar Trejo. Drygt tio minuter senare får han även sitt andra gula kort och Toulouse får spela stora delar av den andra halvleken med en man mindre.

I matchminut 84 frälser försvararen Souaré Lille när han nickar in matchens enda mål. 

På tilläggstid får Toulouse till slut en fin chans att kvittera, men Vincent Enyeame räddar sitt lag och står för ännu en kalasmatch för sitt Lille. Frågan är hur länge Enyeama blir kvar i Lille med tanke på den senaste tidens insatser. 

I och med segern kan Lille haka på PSG och ligger nu fyra poäng bakom de regerande ligamästarna. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply