Enkel seger för PSG

Åttondelsfinal i Champions League och PSG packade sina väskor för att flyga till Tyskland där de på tisdagskvällen ställdes mot Bayer Leverkusen som ligger på andraplats i Bundesliga.
PSG börjar hitta formen och vann senast medans Leverkusen förlorat fem av sina sju senaste matcher.

PSG fick en drömstart när Matuidi gjorde ett riktigt fint mål i 3:e matchminuten då han flyttade upp sin position och avslutade enkelt, efter han tagit bollen från Simon Rolfes på mittplan. Assist: Marco Verratti.

Ezequiel Lavezzi blev tacklad i straffområdet i den 38:e minuten när han inte var nära bollen och domaren Viktor Kassai blåste straff för PSG. Zlatan Ibrahimovic klev fram och satte bollen hur säkert som helst bakom Bayer Leverkusens tyske målvakt Bernd Leno.

Tre minuter senare var det dags att jubla igen för Laurent Blancs mannar när Zlatan tryckte in bollen i bortre krysset med sin vänsterfot. Drömmål av Zlatan och hans tionde mål på sex matcher i Champions League. Ännu en krigarinsats av Blaise Matuidi resulterade i en assist.

Tung uppförsbacke för Leverkusen, och bättre blev det inte när klubbens bosniske mittback Emir Spahic fick sitt andra gula kort för kvällen i 59:e minuten.

Yohan Cabaye fick hoppa in i den 67:e minuten och hans namn blev inskrivet i målprotokollet i den 88:e matchminuten efter att han enkelt satte 4-0 i nätet efter en passning av Lucas Moura.

PSG kunde enkelt, efter det röda kortet på Spahic, kontrollera matchen och spela av tiden tills Viktor Kassai satte pipan i munnen och blåste av den första åttondelsfinalen av två.

Returen spelas onsdagen 12:e mars på Parc des Princes

Julian Brandt, född 2 maj 1996, fick hoppa in för Bayern Leverkusen i halvtid.