Omdiskuterad straff sänkte City

Då var det äntligen dags – stormötet vi alla väntat på sedan lottningen genomfördes i december förra året, det första åttondelsfinalmötet mellan storklubbarna Manchester City och Barcelona. En match som slutade med en 2-0-seger för gästerna Barcelona som med detta har ett fint utgångsläge inför returmötet i Spanien.

Den första halvleken blev snällt sagt ett riktigt sömnpiller, och präglades inte helt oväntat av ett bollförande Barcelona mot ett förvånansvärt defensivt hemmalag.

Den andra halvleken startade desto fartfylldare och med bara några minuter spelade rann Lionel Messi igenom och fälldes av Martin Demichelis vid straffområdesgränsen. En situation som resulterade i ett rött kort för Demichelis och  dessutom straff för Barcelona, en straff som anfallaren själv förvaltade väl. Beslutet av den svenske domaren Jonas Eriksson skulle för övrigt visa sig bli omdiskuterat då argentinaren med allra största säkerhet fälldes utanför straffområdet.

Med detta öppnades matchen upp sig något och bland annat hade Dani Alves ett fint läge att uttöka katalanernas ledning. Även Manchester City hade med kvarten kvar att spela ett bra läge att kvittera efter ett mönsteranfall som avslutades med ett volleyskott från David Silva, som dock räddades fint av Victor Valdes i Barcamålet.

I den 90:e minuten kom dock en blytung kalldusch för Manchester City, detta efter att tidigare nämnde Dani Alves runnit igenom och placerat in 2-0-målet mellan benen på Joe Hart i Manchester City-målet.

Några fler mål skulle en dramatisk andra halvlek inte bjuda på, utan Barcelona tar med detta med sig ett fint resultatet ner till Spanien inför det kommande returmötet.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365