Enkel seger för Málaga i CL-kvalet

Málaga, som blivit av med flera nyckelspelare, gjorde det riktigt bra ifrån sig hemma mot Panathinakos ikväll. Det blev en enkel seger med 2-0 och det mesta talar för att Málaga kommer att spela Champions League-fotboll denna säsong.

Det spanska laget tryckte på framåt från första början vilket gav utdelning lite senare under första halvlek. Demichellis gav Málaga ledningen efter drygt 15 spelade minuter. Portugisen, Eliseu, utökade Málagas ledning efter en halvtimma spelad. Allt gick som det skulle för Málaga och Panathinakos hade inte mycket att säga till om. Grekerna var det sämre laget, helt klart.

Det var en jämn andra halvlek som slutade mållöst efter att Málaga inte anfallit lika mycket och ofta som i första halvlek. Grekerna hade några halvchanser, men var aldrig riktigt nära en reducering.

Málaga har nu skaffat sig ett perfekt utgångsläge inför returen då man inte släppte in något mål och gjorde två framåt. Mycket ska till för att grekerna ska ta sig vidare till Champions League.