Matchrapport: Chelsea – Reading 4-2

Chelsea rivstarade sin säsong i söndags med en vinst borta mot Wigan. Ikväll var det dags för hemmapremiär när man tog emot Reading, som senast spelat 1-1 mot Stoke, på Stamford Bridge.

Hemmalaget tog ledningen efter 18 spelade minuter, när Hazard revs ner i straffområdet. Precis som i söndags klev Frank Lampard fram och säkrade en 1-0-ledning till sitt Chelsea.

Reading svarade dock relativt snabbt på Chelseas straffmål, när man i den 24:e minuter kvitterade genom Pavel Pogrebnyak som nickade bollen in i mål framför en chanslös Petr Cech.

Den största chocken för London-klubben kom dock fem minuter senare, när gästarna plötsligt tog ledningen på Stamford Bridge genom en frispark. Stor tabbe av Cech som borde plockat det skottet, ganska enkelt dessutom. Chelseas övertag från den tidigare delen av matchen verkade för stunden vara borta.

I andra halvlek fick Ramires ge plats åt nyförvärvet Oscar efter 57 spelade minuter. Chelsea lyckades kvittera med en kvart kvar att spela, efter att Cahill dragit till på ett långskott. Inte helt korrekt agerande från Reading-målvakten, som förmodligen borde hållt bollen utanför mållinjen.

Chelsea hade nu återigen ett spelövertag och pressade på rejält framför Readings mål för att få till ett ledningsmål, vilket också kom cirka 10 minuter från slutsignalen. Mata hade ett bra läge vänster om målburen, men valde att passa till Torres som enkelt kunde trycka in 3-2 till London-laget.

De sista minuterna av matchen försökte Reading pressa Chelsea, och lyckades någorlunda bra då man hade ett stort bollinnehav. På en hörna med bara minuter kvar att spela gick målvakten Federici upp för att hjälpa sitt lag till en kvittering. Bollen gick dock till Chelsea och till slut till Hazard, som efter en löpning var i stort sett fri framför målet, men valde att passa till Ivanovic, som därmed blev målskytt för andra matchen i rad.